Home
Missie Totaal bij Revival Joy PDF E-mail

Revival Joy in Utrecht groeit. Zelfs zo hard dat de leiding heeft besloten tot een 'Missie Totaal'. Dat omvat drie projecten.

"De mensen in nood nemen in aantal toe. Dat zien wij in ons rehabilitatiecentrum dat, na de grote verbouwing, plaats biedt aan 25 mensen. Maar door de sterke groei hebben we wederom ruimte nodig", zegt pastor Rob de Boer in een nieuwsbrief van Revival Joy.

'Missie Totaal' omvat een drietal specifieke projecten die tevens werkprojecten zijn voor de mannen uit her Revival Joy -rehabilitatiecentrum.

'To Feed The Poor' is een onderdeel van het nieuwe project om dagelijks verse maaltijden te maken in een hiervoor uitgeruste keuken. Een team van vrijwilligers, samen met broeders uit de Re entry, zal hier dagelijks aan meewerken.

De Boer: "We zien uit naar een capaciteit van 100 tot 200 maaltijden per dag. We nemen aan dat dit aantal zal groeien en weten dat er ook een groep mensen is die niet kan of durft te komen. Voor hen willen wij wekelijks een bezorgdienst instellen. Ook zijn we er van overtuigd dat de maaltijden gratis bereid en bezorgd dienen te worden. Wel zullen we met een pasjessysteem gaan werken. We vertrouwen op Gods hulp en uw bijstand."

Een tweede project is 'To Bless the Poor'. De Boer: "Om dit alles op te zetten en te laten functioneren zijn er naast onze ervaring, geloof, volharding en arbeiders ook financiën nodig. Hiervoor starten we met een grote kringloophal: To Bless The Poor. Alle nog goede en bruikbare spullen die u of iemand anders thuis, in de schuur, op zolder of waar dan ook nog heeft liggen, hebben we daarvoor nodig. Bijvoorbeeld bankstellen, witgoed, elektronica, kleding, kunst en kitsch, muziek, antiek, boeken enzovoort. Kortom alles wat we kunnen verkopen. De verkoopprijs ligt laag omdat we ook hierin een zegen willen zijn voor de armen."

Hij verwacht dat daardoor zo veel werk gaat ontstaan "dat we naast de Re entry mannen mensen in loondienst zullen gaan nemen. Spullen moeten gehaald en indien nodig ook gebracht kunnen worden. Misschien dat sommige artikelen na een simpele reparatie nog verkocht kunnen worden. Ook hier zullen vrijwilligers aan meewerken. We hebben geen visie voor een bakfiets, wel voor een kleine vrachtwagen voor onze ophaal  en bezorgdienst. Er is werk aan de winkel die we To Bless The Poor zullen gaan noemen."

Een derde project is 'Joy Food' ofwel 'vreugdevol voedsel'. Het is de bedoeling dat Joy Food de gaarkeuken van To Feed The Poor gaat voorzien van producten en ingrediënten die voor een gezonde warme maaltijd nodig zijn.

De Boer: "Een soort voedselbank waar ook gewerkt wordt aan het samenstellen van voedselpakketten. Hiervoor worden contacten gelegd met leveranciers en ook worden er producten ontvangen via de landelijke voedselbank."

Hij zegt dat Revival Joy al jaren regelmatig wordt benaderd door onder andere leveranciers om grotere voorraden voedsel, kleding of andere artikelen te ontvangen. "Nu is de tijd aangebroken om dit op grotere schaal te gaan verwerken. Ook Joy Food zal naast de broeders uit de Re entry samen werken met vrijwilligers van andere kerken en organisaties."

Revival Joy bevat naast dat sociale werk ook een leefgemeenschap en een kerkelijke gemeente. "Een kerk voor de armen. Een kerk die hoop en verlossing brengt aan een steeds groter wordende groep armen, mensen die tekort komen. De Revival Joy kerk is zo'n kerk vol met levende getuigenissen over mensen die Jezus hebben ontmoet en waardoor hun leven veranderd is. Het is een kerk die werkt met het principe van de G12: mensen winnen, versterken, toerusten en uitzenden in een leidinggevende bediening."

Meer informatie: www.revivaljoy.nl

 

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

Nieuwsbrief


Donatie

1. Kies een bedrag
2. Kies de munt eenheid
3. Klik op "PayPal"
Welk bedrag?
Welke munteenheid?