Home arrow - Nieuws IKON (Nederland)
- Nieuws IKON (Nederland)
Ikon
Ikon Kerknieuws

 • Lokale PKN-gemeenten volgend jaar goedkoper uit
  Lokale gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gaan volgend jaar minder betalen aan de landelijke kerk. Dat blijkt uit de begroting voor 2008, schrijft de kerk op haar website. De vaste bijdrage voor het zogenoemde 'bovenplaatselijke kerkenwerk' gaat met ruim 350 euro omlaag.

 • Donald Duck niet meer welkom op Ark van Noach
  Stripfiguur Donald Duck is niet meer welkom op de Ark van Noach in Sliedrecht. Op aandringen van de kerkenraad van de christelijk gereformeerde gemeente is een film van de olijke eend, waarin hij te zien is in een tekenfilm over het bijbelse verhaal, verwijderd.

 • Met muziek de jeugd weer de kerk inkrijgen
  Drie jaar geleden kreeg een aantal jongeren in de parochiekerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes het vormsel toegediend. Daaruit is een groep voortgekomen die regelmatig bij elkaar komt om in het Praathuis van de kerk van gedachten te wisselen over het geloof. Jesus Freaks is de naam van de groep.

 • Protestanten Noorwegen staan wijding homo's toe
  Homoseksuelen in Noorwegen mogen onder meer tot dominee worden gewijd. Dat heeft de protestantse kerk van het Scandinavische land vrijdag besloten.

 • PKN: associatie met HHK niet onmogelijk
  De scriba van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), dr. B. Plaisier, sluit het aangaan van een associatieovereenkomst tussen de PKN en de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) of de voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (VGKN) niet uit.


Nieuwsbrief


Donatie

1. Kies een bedrag
2. Kies de munt eenheid
3. Klik op "PayPal"
Welk bedrag?
Welke munteenheid?