Home arrow - Nieuws Rooms Katholiek
- Nieuws Rooms Katholiek
Katholiek Nederland
Rooms-Katholiek Kerkgenootschap(RKK)

Katholiek Nederland
 • Prominenten bij afscheid Simonis
  Prominenten uit kerkelijke en seculiere kring hebben hun aanwezigheid toegezegd bij het officiële afscheid van kardinaal Simonis op 8 december. Onder anderen de CDA-ministers Donner en Hirsch Ballin (namens het kabinet) en de oud-premiers Van Agt en Lubbers hebben hun komst bevestigd. Dat heeft de organisatiecommissie gemeld aan rkkerk.nl

 • Vaticaan blij met VN-resolutie moratorium doodstra
  Het Vaticaan heeft vandaag instemmend gereageerd op de goedkeuring door de mensenrechtencommissie van de Algemene Vergadering van de VN van een moratorium op executies. Een grote meerderheid van de commissie sprak zich daar gisteren voor uit.

 • VN voor moratorium doodstraf
  De mensenrechtencommissie van de Algemene Vergadering van de VN heeft zich gisteren met grote meerderheid uitgesproken voor een moratorium op executies.

 • Dieven proberen tabernakel te forceren
  Dieven hebben vorige week bij een inbraak in de parochiekerk in Den Hoorn geprobeerd het tabernakel te forceren. De inbrekers die grote schade aanrichtten, gingen er met het muntgeld uit een aantal offerblokken vandoor.

 • KRO en Trouw organiseren debatavonden
  De KRO en dagblad Trouw organiseren vanaf volgende week een maandelijkse debatavond over religieuze en filosofische thema’s. De KRO en Trouw werkten al eerder samen in onder andere de Maand van de Spiritualiteit.


Nieuwsbrief


Donatie

1. Kies een bedrag
2. Kies de munt eenheid
3. Klik op "PayPal"
Welk bedrag?
Welke munteenheid?